Terminale ACCESOR
 
Terminale 3M
 
Terminale Raychem
Terminale omologate Enel
 
Terminale debrosabile (adaptori)
 
     
Terminale debrosabile Raychem

RICS, RCAB – Adaptor izolat în T şi adaptor izolat drept pentru conectare la distribuitoare de sarcină cu izolaţie SF6 cu treceri etanşe conf. EN-50181 tip C (400/630 A) cu tensiunea 10 kV, 15 kV şi 20 kV

 
 

RICS – Adaptor in T
Corpul izolant, prezoanele de racord, piuliţele şi dopul izolant sunt livrate în setul trifazat complet împreună cu instrucţiunea de montaj. Papucii nu sunt incluşi în set.
Pentru conexiuni în dublu T, numai adaptorul secundar are o construcţie specială şi include accesoriul de conectare, corpul izolant, prezonul de racord, piuliţele şi dopul izolant. Poate fi combinat cu primul adaptor de tip RICS-57x3-Cu cu papuc cu gaura pentru şurub M16, excepţie făcînd adaptorul cu racord pentru descărcător, tip RICS-51x9.

RCAB – Adaptor drept
Corpul izolant este livrat într-un set complet trifazat împreună cu instrucţiunea de montaj. Şuruburile, piuliţele şi papucii nu sunt incluşi în set.
Şurubul M16 pot fi comandate separat ca EXRM-1366. Adaptorul se utilizează combinat cu terminale Raychem:
Pînă la 12 kV 35 – 300 mm² RCAB-4120
Pînă la 24 kV 50 – 300 mm² RCAB-5120

 

Accesorii pentru adaptorul RICS
Accesoriu pentru testarea cablului: Este posibilă testarea cablurilor în timp ce adaptorul în T şi cablul sunt conectate la celulă. Se scoate dopul izolator al adaptorului RICS şi se montează în loc accesoriul de testare. Pentru teste între faze este necesară utilizarea de accesorii de testare cu lungimi diferite (2 accesorii normale şi un accesoriu lung). Variantă normală, lungimea = 290 mm RICS-5002-50-24 Variantă alungită, lungimea = 390 mm RICS-5002-50

Descărcător tip RDA pentru adaptor în T tip RICS-51x9
Seria de descărcători cu ZnO tip RDA a fost special dezvoltată pentru aplicaţiile în distribuitoare de sarcină cu izolaţie SF6. Aceştia sunt disponibili pentru tensiuni cuprinse între 6 kV şi 24 kV. Pentru informaţii detaliate şi date tehnice privind descărcătorii cu ZnO vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală Raychem. Accesoriul de închidere tip RICS-5009- 50-22 poate fi instalat temporar în locul descărcătorului RDA.

Adaptori în dublu-T pentru conectarea la izolatori de trecere de 630 A şi 1250 A conf. EN-50181 tip C:
Fiecare adaptor RICS este destinat utilizării la max. 630 A. Pentru conexiuni dublu-T se utilizează un adaptor special de tipul RICS-5733-Cu sau RICS-5743-Cu. Gama de aplicaţii este identică cu a adaptoarelor RICS-51x3 din tabel.

 
vezi detalii pdf
 

Terminale de interior pentru adaptorii de tip RICS si RCAB

 
 

RSTI – Adaptor, ecranat, în T pentru conectare la distribuitoare de sarcină cu izolaţie SF6, cu treceri etanşe conf. EN-50181 tip C (630 A) cu tensiunea 10 kV, 15 kV, 20 kV şi 35 kV

 

Adaptorii debroşabili, ecranaţi, Raychem sunt proiectaţi pentru a realiza conectareacablurilor monopolare cu izolaţie SE la distribuitoare de sarcină cu izolaţie SF6 cu treceri etanşe de 630 A în conformitate cu norma EN-50181 tip C pânǎ la 24 kV. Conexiunile se fac pentru o configuraţie în unghi drept şi deasemenea pentru 2 sau 3 cabluri în paralel, aceasta configuraţie necesitînd fixarea mecanică a fiecărui adaptor în celulă. Pentru conexiuni de 1250 A la treceri etanşe conf. EN-505181 tip C montarea în paralel este posibilă, cu adaptor RSTI. Sarcina maxima a adaptorului RSTI-58 este de 800 A si pentru adaptorul RSTI-76 si RSTI-x6L este de 630 A.

Realizaţi din cauciuc siliconic performant şi protejaţi la exterior de un perete gros, conductiv, legat la pamânt, adaptorii ecranaţi Raychem tip RSTI se pot folosi atât pentru interior cât şi pentru exterior. Testarea mantalei cablului poate fi realizata fara îndepartarea adaptorului ecranat.

Construcţia moderna şi materialul ales împreuna cu papucii mecanici (cu şurub) Raychem de mare performanţa permit o foarte larga gama de aplicaţie, un singur set acoperind practic cele mai uzuale secţiuni de cabluri.

Adaptorii sunt dimensionaţi astfel încât sa ocupe minimum de spaţiu facând posibila chiar şi folosirea adaptorului dublu.

Adaptorii ecranaţi Raychem RSTI sunt prevazuţi cu un punct de masura capacitiv pentru a determina prezenţa tensiunii. Punctul de testare capacitiva este acoperit cu un capac conductiv.

Sistem de conectare pentru descarcatorul RSTI-SA la adaptorul ecranat in T
Carcasa ecranata a descaractorului este proiectata pentru conexiunea directa la conectorul conic conform EN-50181 cu interfata tip „C“ sau pentru conexiunea in paralel in spatele adaptorului ecranat tip RSTI proiectat pentru tensiuni pana la 24 kV. Mai multe informatii si detalii tehnice sunt disponibile la cerere.
Adaptorii ecranaţi si descarcatoarele îndeplinesc cerinţele specificaţiilor tehnice CENELEC HD 629.1.S2 care includ normele BS, VDE şi alte specificaţii tehnice naţionale.

   
  RSTI-58:
1 Corp izolant ecranat
2 Ecran interior
3 Papuc mecanic
4 Corp deflector stress control
5 Impamantarea adaptorului
6 Prezon de racord
7 Dop izolant cu punct de testare
8 Punct de testare
9 Capac conductiv

Instalare
Dupa pregatirea cablurilor se lubrefiaza corpul deflector stress-control si se instaleaza simplu, prin alunecare. Papucul mecanic, cu o gama larga de sectiuni,se instaleaza rapid, prin stringerea suruburilor pina la retezare. Corpul ecranat al adaptorului se lubrefiaza si se instaleaza prin alunecare. Conectorul se fixeza pe izolatorul de trecere cu ajutorul unui prezon si a unei piulite. Capatul adaptorului se etanseaza cu un dop izolant sau cu un niplu special, ce permite conectarea in paralel a 2 cabluri.

Conexiune dubla
Pentru conexiunea dubla RSTI-58 sau -76 sunt necesari un adaptor ecranat in T si un dispozitiv de conectare. Pentru conexiunea dubla RSTI-x6L sunt necesari 2 adaptori ecranati in T si un dispozitiv de conectare.
Dimensiunile cerute la instalare
D/d/H sunt urmatoarele:
- 285/101/299 pentru conexiune RSTI-58
- 290/105/285 pentru coenxiune RSTI-76
- 296/115/293 pentru coenxiune RSTI-x6L

 
vezi detalii pdf
 
 
 

RSTP – Adaptor ecranat in T pentru conectarea la distribuitoarele de sarcina cu izolatie SF6, cu treceri etanse conf. EN-50181 tip B (400 A) si tensiuni pana la 35 kV

 

Adaptorii ecranati in T Raychem RSTP sunt proiectati pentru a realiza conectarea cablurilor monopolare si tripolare cu izolatie SE la distribuitoarele de sarcina cu izolatie SF6 cu treceri etanse de 400 A in conformitate cu norma EN-50181 tip B pana la 35 kV.
Realizati dintr-un cauciuc siliconic performant si protejati la exterior de un perete gros, conductiv, legat la pamant, adaptorii RSTP se pot folosi atat pentru interior cat si pentru exterior.
Suportand o larga aplicatie, adaptorul include un corp ecranat si 2 corpuri stress control pentru a acoperi toata gama de sectiuni de la 35 la 300 mm².
Adaptorul RSTP este prevăzut cu un punct de măsură capacitiv pentru a oferi siguranţa că sistemul a fost scos de sub tensiune înainte de debroşarea adaptorului. Punctul de măsură capacitiv este acoperit cu un capac conductiv.

RSTP:
1 Corp izolant ecranat
2 Ecran interior
3 Papuc mecanic
4 Corp deflector stress control
5 Impamantarea adaptorului
6 Prezon de racord
7 Dop izolant cu punct de testare
8 Punct de testare
9 Capac conductiv
10 Ansamblu de strangere

vezi detalii pdf
 
 
 

RSES, RSSS – Adaptor ecranat în T şi adaptor ecranat drept pentru conectarea la distribuitoare de sarcină cu izolaţie SF6 şi transformatoare cu treceri etanşe conf. EN-50181 tip A (250 A) pentru tensiunea de 10 kV, 15 kV şi 20 kV

 

Adaptorii ecranaţi Raychem sunt destinaţi conectării cablurilor monopolare cu izolaţie SE la distribuitoare de sarcină şi la transformatoare, până la tensiunea de 24 kV. Adaptorul etanşează pe izolatoare de trecere de 250 A fabricate în conformitate cu normele EN-50181 tip A (250 A). Conexiunea se poate realiza drept sau în unghi la 90°.

Construcţia adaptorului
Este un adaptor cu pereţii groşi cu sistem integrat de control al câmpului electric şi care realizează etanşarea pe izolatorul de trecere şi pe cablu. Fiind fabricat din material EPDM în structură reticulată şi având la exterior un strat conductiv de minim 3 mm, legat la pământ, adaptorul este utilizat atât la interior cât şi la exterior. Design-ul special şi materialele utilizate permit instalarea adaptorului pe o gamă largă de dimensiuni de cabluri.
Prin aceasta adaptorul devine independent de toleranţele cablului, nefiind necesare nici un fel de adaptări speciale. Modul de pregătire a cablului şi dimensiunile de îndepărtare a izolaţiei sunt identice la adaptorii drepţi şi la cei în unghi la 90°.

Adaptorul este prevăzut cu un punct de măsură capacitiv pentru a oferi siguranţa că sistemul a fost scos de sub tensiune înainte de debroşarea adaptorului. Punctul de măsură capacitiv este acoperit cu un capac conductiv.

Conectorii bimetalici, testaţi după norma VDE 0220, sunt incluşi în set şi se pot instala pe ambele tipuri de conductoare, de aluminiu sau de cupru.

1 Adaptor ecranat cu sistem de control câmp integrat
2 Punct de măsură capacitiv
3 Ureche de legare la pământ
4 Punct de instalare al dispozitivului de fixare
5 Conector-pin
6 Manşetă de etanşare Rayvolve

Instalarea adaptorului
După pregătirea cablului şi sertizarea papucului, corpul adaptorului se împinge simplu la poziţie. În cazul adaptorilor în T, conectorul pin se înşurubează în urechea papucului cu ajutorul cheii inbus livrată în setul de montaj. Dispozitivul de fixare detaşabil permite instalarea uşoară a adaptorului pe izolatorul de trecere. Pentru a asigura o etanşare durabilă între corpul adaptorului şi mantaua exterioară a cablului sunt disponibile o manşetă Rayvolve instalabilă la rece sau un tub termoretractabil cu marcarea fazelor.

 
vezi detalii pdf
 
 
               


Toate drepturile rezervate Accesor SRL 2017.