Mansoane ACCESOR
 
 
  Semnalizare  
Mansoane 3M
  110kV
Mansoane Raychem
Mansoane Nexans
 
Mansoane omologate Enel
 
Mansoane derivatie
 
     
Mansoane Raychem - 6-10-20-35kV

Mansoane omogene Raychem de 6kV si 10 kV pentru cabluri tripolare cu izolatie SE, fara ecran individual de faza dar cu ecran comun

 
manson omogen raychem
 

Cablul
Manşoanele sunt destinate cablurilor tripolare cu izolaţie SE de 6 kV, 10 kV, neecranate, armate sau cu ecran comun din bandă de cupru.
De exemplu: PP 41(A), PP 44(A), PP 45(A), NAYFGY, AВВБ, AВВГ, AПВГ, YKYFtly, YKYFoy, YAKY, YKYFtly, YKYFoy, YAKY, YKY…, AYKCYDY, AYKCY, N(A)YBY, N(A)YGY, ACXEAbY.

Manşoanele tip POLJ se livrează cu conectori mecanici incluşi, iar manşoanele de tip EPKJ şi SMOE fără conectori.

Construcţia manşonului
Conectorii sunt izolaţi şi etanşaţi cu un tub termoretractabil cu pereţii groşi şi adezivat la interior. Armătura este refăcută cu ajutorul unei carcase metalice care îmbracă manşonul, sau cu ţesătură de Cu. O legătură de împământare fără sudură asigură continuitatea electrică către armătură sau ecranul din Cu. Protecţia şi etanşarea la mediu se face cu un tub termoretractabil adezivat la interior.

Construcţia manşonului de tranziţie la 3 cabluri monopolare ecranate, cu izolaţie PE
Fazele sunt acoperite cu mastic galben şi cu un tub termoretractabil pentru controlul câmpului electric. Conductoarele se îmbină cu conectorii mecanici din set. Zona conectorilor este acoperită cu folie stress control. Un tub termoretractabil elastomeric tripluextrudat asigură grosimea corectă a izolaţiei şi ecranul peste aceasta.
Ecranul este refăcut cu ţesătură de cupru şi apoi o legătură de continuitate fără sudură asigură continuitatea electrică.
Protecţia şi etanşarea exterioară sunt asigurate de un tub termoretractabil adezivat cu pereţi groşi.

vezi detalii pdf
 
 
 

Mansoane omogene si mansoane de reparatie Raychem pentru cabluri tripolare ecranate de 10kV, 20kV si 35kV, cu izolatie SE

manson reparatie raychem
 

Cablul
Manşoanele sunt destinate cablurilor tripolare de 10 kV şi 20 kV ecranate, armate sau nearmate, cu izolaţie SE
De exemplu: SSzAQkrKVM, XHP 81, CEYSEAbY, ACYSEAbY, CYSEY, ACYSEY, ВВГ, АВБвШв, АВВГ, YHAKXS, XUHAKXS..., AXEKVCY, CXEKVCY, AXEKVCEY, CXEKVCY, N(A)2XSY,
EpHP 81, PHP 48, PHP 84, XHP 48, N(A)YSEY.

Construcţia manşonului cu conectori mecanici
Cabluri cu ecran din fire sau bandă
La capătul ecranului este înfăşurată bandă de mastic galben de umplere şi capătul cablului este acoperit cu un tub termoretractabil pentru controlul câmpului electric. Conductoarele sunt îmbinate cu conectorii mecanici din set.
Zona conectorilor este apoi acoperită cu o folie pentru controlul câmpului electric. Un tub termoretractabil elastomeric triplu-extrudat asigură grosimea corectă a izolaţiei şi ecranul peste aceasta. Ecranul metalic este refăcut peste zona conectorilor cu ţesătură de cupru. Pentru cablurile cu ecran din fire în set se găseşte un conector mecanic. Pentru cablurile cu ecran din bandă manşonul include o legătură de continuitate fără sudură. Pentru cablurile armate, o carcasă metalică sau o ţesătură metalică asigură o protecţie mecanică suplimentară. Protecţia şi etanşarea exterioară sunt asigurate de un tub termoretractabil adezivat cu pereţi groşi.

Set suplimentar de etanşare pentru manşoanele de tranziţie de la cablu tripolar la 3 cabluri monopolare
Manşonul de tranziţie este construit asemănător cu manşonul omogen pentru cabluri tripolare. Un tub termoretractabil cu ramificaţii asigură etanşarea tuburilor exterioare către cablurile monopolare. Legătura de continuitate fără sudură asigură conexarea în combinaţii tipice a tuturor tipurilor constructive de ecrane.

vezi detalii pdf
 
 
 

Mansoane omogene si mansoane de reparatie Raychem pentru cabluri monopolare ecranate de 10kV, 20kV si 35kV cu izolatie SE

manson raychem
 

Cablul
Manşoanele sunt destinate cablurilor de 10 kV, 20 kV şi 35 kV monofazate, ecranate, cu izolaţie SE.
De exemplu: A2YSb(r)Y, A2YSY, ПвП, АПвП, ВПвП, YHAKXS, XUHAKXS, XUHKXS, AXEKVCEY, CXEKVCEY, N(A)2XSY, SAXKA, DISTRI, XHE 49(A), XHP 48(A), EHP 48(A), N(A)2XS(F)2Y, AHXAMK-W, NFC 33-223.

Construcţia manşonului cu conectori mecanici
Cabluri cu ecran din fire sau bandă
La capătul ecranului semiconductor se aplică mastic galben iar capătul cablului este acoperit cu un tub termoretractabil pentru controlul câmpului electric. Conductoarele sunt îmbinate cu conectorii mecanici (cu şurub) existenţi în set. Zona conectorului este apoi acoperită cu o folie de mastic pentru controlul câmpului electric. Un tub termoretractabil elastomeric triplu-extrudat asigură grosimea corectă a izolaţiei şi ecranul peste aceasta. Banda din ţesătură de cupru înfăşurată peste manşon reface ecranul cablului. Pentru continuitatea ecranului la cablurile cu ecran din fire sau din bandă setul de montaj conţine o legătură de continuitate fără sudură ce poate fi utilizată şi la cablurile cu ecran din Al laminat tip AHXAMK-W (cablu NK). Protecţia şi etanşarea exterioară sunt asigurate de un tub termoretractabil adezivat cu pereţi groşi.

Pentru cablurile cu ecran din fire de aluminiu
conectarea, refacerea stratului semi-conductor şi a izolaţiei se fac ca şi la cablurile cu ecran din fire sau bandă de cupru. Firele din aluminiu se conetează cu conectori mecanici şi sunt acoperite cu bandă metalică. Protecţia şi etanşarea exterioară sunt asigurate de un tub termoretractabil adezivat cu pereţi groşi.

Construcţia manşonului fără conectori
Cabluri cu ecran din fire sau bandă
La capătul ecranului semiconductor se aplică mastic galben iar capătul cablului este acoperit cu un tub termoretractabil pentru controlul câmpului electric. Un tub termoretractabil elastomeric coextrudat asigură grosimea corectă a izolaţiei şi ecranul peste aceasta. Banda din ţesătură de cupru înfăşurată peste manşon reface ecranul cablului. La cablurile cu ecran din bandă setul de montaj conţine o legătură de continuitate fără sudură ce poate fi utilizată şi la cablurile cu ecran din Al laminat tip AHXAMK-W (cablu NK). Protecţia şi etanşarea exterioară sunt asigurate de un tub termoretractabil adezivat cu pereţi groşi.

Construcţia manşonului de reparaţie
Din punct de vedere constructiv şi al componentelor manşonul omogen şi manşonul de reparare sunt identice. Lungimea mai mare a manşonului de reparare permite îndepărtarea părţii deteriorate a cablului şi înlocuirea acesteia cu un conductor şi doi conectori. Se realizează în acest fel repararea cablurilor pe o lungime de până la 520 mm (la cablurile de 10 kV şi 20 kV) sau de până la 420 mm (în cazul cablurilor de 35 kV).

vezi detalii pdf
 
 
 

Mansoane de tranzitie Raychem de 6kV, 10kV, 20kV si 35kV intre cablu ecranat cu izolatie SE si cablu de harie impregnata in ulei si manta comuna din plumb

manson raychem   Tranziţie între cablu cu izolatie din hârtie impregnata ecranat şi cablu monopolar cu izolaţie SE
manson raychem   Tranziţie între cablu cu izolatie din hârtie impregnata ecranat şi cablu tripolar cu izolaţie SE
 

Cablul
Manşoanele sunt destinate realizării tranziţiei dintre cabluri tripolare cu manta interioară din hârtie sau ecranate, cu izolaţie HI cu masă migratoare sau nemigratoare (MI, MIND) cu manta metalică comună şi cabluri mono sau tripolare ecranate, cu izolaţie SE, pentru 6 kV, 10 kV, 20 kV şi 35 kV.
De exemplu: ACHPAbI, NAKBA, SB, ASB SAAB, AABY, ASBY, A2YSb(r)Y, A2YSY.

Construcţia manşonului cu conectori mecanici

Tranziţie între cablu cu manta interioară din hârtie şi cabluri monopolare cu izolaţie SE Izolaţia de hârtie a fazelor este acoperită cu tub barieră la ulei şi cu tub conductiv de la zona de ramificaţie a fazelor până la capătul ecranului. Zona ramificaţiei se umple cu mastic galben rezistent la ulei cu proprietăţi de uniformizare a câmpului electric şi se etanşează cu un tub cu ramificaţii conductiv adezivat şi tuburi conductive termoretractate pe faze şi peste capătul mantalei metalice (Pb).
Astfel cablul cu izolaţie HI este transformat într-un cablu cu izolaţie SE care se poate manşona apoi fără probleme cu cablul uscat.
Masticul galben de umplere este înfăşurat în jurul capătului ecranului cablului cu izolaţie SE şi peste capătul tubului conductiv de pe fazele cablului cu izolaţie HI. Fazele cablului cu izolaţie SE sunt acoperite cu tub cu proprietăţi pentru controlul câmpului electric.
Conductoarele se îmbină cu conectorii mecanici din set.
Zona conectorilor este acoperită cu o folie pentru controlul câmpului electric. Un tub termoretractabil elastomeric triplu-extrudat asigură grosimea corectă a izolaţiei şi refacerea ecranului peste izolaţie.

Mantaua metalică, armătura şi ecranul metalic al cablului polimeric se joncţionea-ză cu o legătură de continuitate fără sudură. Banda metalică este înfăşurată în jurul manşonului pentru a asigura ecranul metalic şi o protecţie suplimentară.
Etanşarea şi protecţia exterioară sunt realizate cu un tub termoretractabil adezivat cu pereţi groşi şi cu un tub cu ramificaţii. Pentru cabluri cu ecran din bandă de aluminiu tip AHXAMK-W setul de realizare a continuităţii fără sudură se va comanda separat.

Tranziţie între cablu cu manta interioară din hârtie şi cablu tripolar cu izolaţie SE
Manşonul este destinat cablurilor neecranate şi ecranate cu izolaţie SE. Construcţia şi montajul sunt similare manşoanelor pentru cabluri monopolare. Setul conţine o legătură de continuitate fără sudură pentru diverse tipuri de ecrane şi armături.

Construcţia manşonului fără conectori
Tranziţie între cabluri ecranate sau cu manta interioară din hârtie şi cabluri cu izolaţie SE
Izolaţia de hârtie a fazelor este complet acoperită cu tub barieră la ulei şi de la zona de ramificaţie a fazelor până la capătul ecranului cu tub conductiv. Zona ramificaţiei se umple cu mastic galben rezistent la ulei cu proprietăţi de uniformizare a câmpului electric şi se etanşează cu un tub cu ramificaţii conductiv adezivat şi tuburi conductive termoretractate pe faze şi peste capătul mantalei metalice (Pb). Astfel cablul cu izolaţie HI este transformat într-un cablu cu izolaţie SE care se poate manşona apoi fără probleme cu celălalt cablu cu izolaţie SE.
La capătul tuburilor conductive, peste conectori şi peste capătul ecranului cablului cu izolaţie SE se înfăşoară mastic galben. Zona conectorului pe fiecare cablu este acoperită cu tub termoretractabil cu proprietăţi de control al câmpului electric. Un tub termoretractabil elastomeric tripluextrudat asigură grosimea corectă a izolaţiei şi refacerea ecranului peste izolaţie. Ecranul metalic se reface cu ţesătură de cupru înfăşurată în jurul zonei îmbinării. Mantaua metalică armătura şi ecranul cablului cu izolaţie SE se îmbină cu o legătură de continuitate fără sudură. Etanşarea şi protecţia exterioară sunt realizate cu un tub termoretractabil adezivat cu pereţi groşi. Manşoanele pentru cablurile monopolare conţin o clemă de etanşare adezivată care asigură etanşarea tubului exterior către cablurile monopolare. Manşoanele se livrează fără conectori.

vezi detalii pdf
 
 
 

Mansoane de tranzitie Raychem de 10kV, 20kV si 35kV intre cablu ecranat cu izolatie SE si cablu cu izolatie HIU, ecranat, cu manta de Pb pe fiecare faza

manson raychem   Tranziţie între cablu tripolar, ecranat cu izolaţie HI şi cablu monopolar cu izolaţie PE
 

Cablul
Manşoanele realizează tranziţia dintre cabluri tripolare ecranate, cu izolaţie HI cu masă migratoare sau nemigratoare (MI, MIND) cu manta metalică pe fiecare fază şi cabluri mono sau tripolare ecranate, cu izolaţie SE, pentru 6 kV, 10 kV, 20 kV şi 35 kV.
De exmplu: ACHPAbI, NAHKBA, AOSB, A2YSb(r)Y, A2YSY, АОСБ-АПвП, ОСБ-ПпП, HAKnX-YHAKXS, 3HK-XUHAKXS, ANKOY-AXEKVC(E)Y, ANKTOYPV-AXEKVC(E)Y, ANKTOYPV-N(A)2XSY, IZPO 13, NPZO 13, NPHO 13, NPZOP 13, N(A)HEKBA na XHE 49, XHP 48, N(A)2XS(F)2Y, XHP 81, N(A)YSEY.

Construcţia manşonului cu conectori mecanici incluşi
Pentru cablurile tripolare cu izolaţie HI legătura de continuitate fără sudură din set asigură legătura dintre armătură şi mantalele metalice. Un tub termoretractabil cu ramificaţii şi tuburi adezivate asigură etanşarea şi protecţia mantalelor metalice. Masticul galben rezistent la ulei şi cu proprietăţi de uniformizare a câmpului electric este înfăşurat peste capetele mantalelor metalice iar conductoarele cu izolaţie din hârtie sunt complet acoperite cu tub barieră la ulei. Astfel cablul cu izolaţie HI este transformat într-un cablu cu izolaţie SE care se poate manşona apoi fără probleme cu alt cablu cu izolaţie SE. Masticul galben de umplere este înfăşurat peste capătul ecranului la capătul ecranului la cablul SE. Fazele cablurilor cu izolaţie SE şi ale celui cu izolaţie HI sunt acoperite cu tub termoretractabil control câmp.
Conductoarele sunt joncţionate cu conectorii mecanici care se livrează în set. Masticul galben etanşează capătul fazelor cablului cu izolaţie HI iar zona conectorilor este acoperită cu o folie pentru controlul câmpului electric. Un tub termoretractabil elastomeric tripluextrudat asigură grosimea corectă a izolaţiei şi refacerea ecranului peste izolaţie. Mantaua metalică şi ecranul cablului cu izolaţie SE sunt conexate cu ajutorul unei legături fără sudură. Etanşarea şi protecţia exterioară sunt realizate cu un tub termoretractabil adezivat cu pereţi groşi şi cu un tub cu ramificaţii.

Construcţia manşonului fără conectori
Pentru cablurile tripolare cu izolaţie HI legătura de continuitate fără sudură din set asigură legătura dintre armătură şi mantalele metalice. Un tub termoretractabil cu ramificaţii şi tuburi adezivate asigură etanşarea şi protecţia mantalelor metalice.
Masticul galben rezistent la ulei şi cu proprietăţi de uniformizare a câmpului electric este înfăşurat peste capetele mantalelor metalice iar conductoarele cu izolaţie din hârtie sunt complet acoperite cu tub barieră la ulei. Astfel cablul cu izolaţie HI este transformat într-un cablu cu izolaţie SE care se poate manşona apoi fără probleme cu celălalt cablu cu izolaţie SE.
La capătul tuburilor conductive, peste marginea ecranului şi peste conectori se aplică mastic galben. Zona conectorilor este acoperită cu tub termoretractabil pentru controlul câmpului electric. Un tub termoretractabil elastomeric tripluextrudat asigură grosimea corectă a izolaţiei şi refacerea ecranului peste izolaţie. Ecranul metalic este refăcut cu ţesătură de cupru înfăşurată în jurul manşonului.
Mantaua metalică şi ecranul cablului cu izolaţie SE sunt conexate cu ajutorul unei legături fără sudură. Etanşarea şi protecţia exterioară sunt realizate cu un tub termoretractabil adezivat cu pereţi groşi şi cu un tub cu ramificaţii. Pentru cablurile tripolare cu izolaţie SE un singur tub înlocuieşte mantaua exterioară.

vezi detalii pdf
 
 
               


Toate drepturile rezervate Accesor SRL 2017.