Mansoane ACCESOR
 
 
  Semnalizare  
Mansoane 3M
  110kV
Mansoane Raychem
Mansoane Nexans
 
Mansoane omologate Enel
 
Mansoane derivatie
 
     
Mansoane Raychem - 1kV

Mansoane Raychem pentru cabluri cu izolatie SE

 
manson raychem
 

Cablul
Mansoanele sunt destinate cablurilor cu izolatie SE cu 3, 3,5, 4 sau 5 conductoare, cu sau fara armatura.
De exemplu: ACYY, ACYAbY, CYY,CYAbY.

Constructia mansonului
Pentru cabluri nearmate Mansonul se compune din patru tuburi termoretractabile interioare si unul exterior. Legaturile electrice vor fi izolate si etansate cu tuburile termoretractabile adezivate, cu pereti grosi. Refacerea mantalei exteriore si etansarea se realizeaza tot cu un tub termoretractabil adezivat cu pereti grosi. Toate mansoanele sunt concepute pentru a permite încrucisarea conductoarelor cablurilor.
Mansoanele se livreaza fara conectori.
Conectorii utilizati fie ca sunt obisnuiti, prin presare, fie ca sunt mecanici, cu surub, nu trebuie sa depaseasca dimensiunile maxime date în tabele.

Pentru cabluri armate
Mansonul se compune din patru sau cinci tuburi termoretractabile interioare si unul exterior, precum si dintr-o carcasa din tabla din otel sau tesatura metalica si arcuri-rola. Legaturile electrice vor fi izolate si etansate cu tuburile termo-retractabile adezivate, cu pereti grosi.
Armatura se reface cu ajutorul carcasei care va înfasura mansonul, asigurând rezistenta mecanica si continuitatea electrica prin conectarea la armatura din otel cu arcurile-rola. Refacerea mantalei exteriore si etansarea se realizeaza cu un tub termoretractabil adezivat si cu pereti grosi. Toate mansoanele sunt concepute pentru a permite îmbinarea cablurilor de sectiuni diferite. Mansoanele se livreaza fara conectori. Conectorii utilizati fie ca sunt obisnuiti, prin presare, fie ca sunt mecanici, cu surub, nu trebuie sa depaseasca dimensiunile maxime date în tabele.

vezi detalii pdf
 
 
 

Mansoane Raychem pentru cabluri cu izolatie HI si armatura din banda de OL

manson raychem
 

Mansoanele sunt destinate cablurilor cu izolatie HI, armate, cu 3 si 4 conductoare.
De exemplu: SZAPKOVB, IPO 13, NPO 13, ACHPAbI, N(A)KBA.

Constructia mansonului
Peste izolatia HI a conductoarelor se instaleaza un tub termoretractabil rezistent la ulei. Patrunderea apei sau pierderile de masa de impregnare la capatul mantalei metalice sau prin conductoarele cablului sunt eliminate cu ajutorul unui tub cu ramificatii termo-retractabil. Conectorii mecanici sunt continuti în set si sunt izolati si etansati dupa montare cu ajutorul unor tuburi termoretractabile adezivate, cu pereti grosi. Un tub termoretractabil adezivat, cu pereti grosi acopera apoi conductoarele si mantaua metalica realizând etansarea exterioara. Setul contine materiale pentru pregatirea cablurilor.

Mansoane pentru cabluri tripolare
Setul include o legatura de continuitate a armaturii fara sudura precum si un sistem de conectare pentru mantale din aluminiu alcatuit din cleme de otel inoxidabil si tresa de cupru.

Mansoane pentru cabluri cu 4 conductoare
Setul include o legatura de continuitate a armaturii fara sudura alcatuita din arcuri rola si tresa de cupru.

Mansoane de tranzitie de la cabluri cu 3 conductoare la cabluri cu 4 conductoare.
Setul include o legatura de continuitate a armaturii fara sudura si un sistem de conectare al neutrului pentru mantale din aluminiu sau plumb alcatuit din cleme, arcuri rola si trese de cupru.

vezi detalii pdf
 
 
 

Mansoane de tranzitie Raychem intre cabluri cu izolatie SE si cabluri izolatie HI

 

Mansoanele sunt destinate cablurilor cu 4 conductoare cu izolatie HI respectiv cu izolatie din SE, armate sau nearmate.
De exemplu: ACHPAbI, ACYY.

Constructia mansonului
Cablul cu izolatie HI este transformat într-un cablu cu izolatie SE, cu ajutorul tuburilor termoretractabile rezistente la ulei si a unui tub cu ramificatii. Legaturile electrice se izoleaza si etanseaza cu tuburi termoretractabile adezivate.
Protectia exterioara si etansarea este realizata tot cu un tub termoretractabil adezivat.

Mansoane cu conectori inclusi
Setul include o legatura de continuitate pentru mantaua de Pb armatura.

Mansoane fara conectori
În cazul cablurilor trifazate o legatura suplimentara de continuitate trebuie instalata pe mantaua de Pb (nu este inclusa în setul de montaj).

vezi detalii pdf
 
 
               


Toate drepturile rezervate Accesor SRL 2017.